Cum să trăiești o viață sănătoasă

Nu ar fi minunat să avem un manual pas cu pas care să includă toate materialele necesare pentru o viață sănătoasă? Și nu ar fi minunat dacă nu am fi responsabili de stilul nostru de viață, bunăstarea și sănătatea?

Totuși, vă va ajuta să deschideți acea cutie de instrumente ușor de utilizat chiar acum. Singura problemă este că va trebui să vă asumați responsabilitatea pentru utilizarea acestuia. Imaginează-ți că ești pilotul avionului și că controlul de la sol este furnizorul tău de asistență medicală. Îmi dau seama că este o schimbare, dar este mai sănătos să începi să planifici un stil de viață care să-ți susțină sănătatea. Sunteți pregătit pentru decolare?

Decizii sănătoase: Sănătatea ta este cel mai valoros bun. Este timpul să acceptați că rutina zilnică, modul în care vă folosiți timpul și spațiul, precum și articolele din frigider, cămară, biblioteci și dulapul pentru medicamente, toate vă susțin sau vă împiedică capacitatea de a lua decizii bune. Faceți un bilanț al mediului înconjurător și decideți dacă vă ajută sau nu să luați decizii bune care vă vor îmbunătăți sănătatea. Oricum sănătatea cui este? Da!

Mâncați în mod rațional: Dacă benzinăria vinde doar combustibil cu o valoare octanică scăzută, umplerea mașina dvs. cu combustibil premium poate fi o provocare. Ce zici de casa și locul de muncă? Ești pregătit să consumi o dietă bogată în proteine, lactate, legume, cereale și fructe? Veți folosi combustibilul greșit dacă nu alegeți să vă înconjurați cu aceste lucruri.

Când îți împachetezi geanta de exerciții pentru ziua respectivă? Este mai probabil să fie folosit a doua zi dacă este ambalat cu o seară înainte. Același lucru este valabil și pentru a te înconjura de prieteni care te vor trage la răspundere. Se pare că muzica pe care o ascultați are același efect. Descărcați aplicația gratuită Rock My Run din magazinul iTunes și puteți alege ritmul care vă va îmbunătăți nivelul de activitate.

Ați încercat vreodată să săriți clădiri uriașe dintr-o singură limită? Acesta este unul dintre micile obiective ale vieții. Nu o puteți face decât dacă sunteți Superman (și dacă citiți și citiți acest lucru, VA ROG SPUNEȚI-NE!!!). Ai nevoie doar de mici schimbări coerente de zi cu zi pentru a-ți atinge destinul mai mare cu obiective MAI INTELIGENTE. Aceasta se referă la obiective definite, precise, cuantificabile, accesibile, practice, limitate în timp, cu o recompensă la sfârșit.

Gândire adevărată: Conexiunea dintre a-ți grija pe tine însuți și a duce o viață sănătoasă, atât fizic cât și emoțional, este ceea ce crezi. Asigurați-vă că liniile directoare pe care le urmați și convingerile care vă direcționează virajele la dreapta și la stânga sunt exacte, benefice, motivante, esențiale și pline de compasiune. Hei, acolo scrie „Gândește-te”!

Sănătate: Pentru început, este de preferat să faceți o plimbare decât să luați medicamente. Dar ne putem prelungi speranța de viață recunoscând că trebuie să fim responsabili pentru îngrijirea noastră medicală și lucrând cu medicii noștri de-a lungul drumului. Practicile obișnuite de asistență medicală și de prevenire includ examene anuale de rutină, monitorizarea continuă a tensiunii arteriale, colesterolului și nivelurilor de lipide, screening-uri adecvate vârstei și analize de sânge. Puteți evita nevoia de a trata o afecțiune practicând o bună prevenire. Și amintiți-vă de intuiția medicală a lui Walter Bortz II că „trăim prea scurt și murim prea mult”. Dacă avem o înțelegere de bază a sănătății, acest lucru nu trebuie să fie cazul. Prea mulți oameni suferă de alfabetizarea în domeniul sănătății.

Sunt încrezător că pot. Știați că reducerea stresului și a tristeții și un stil de viață fizic și emoțional excelent sunt toate legate de două tipuri diferite de bunăstare? Plăcerile de bază ale vieții sunt denumite „hedonice”, în timp ce plăcerile „eudemonice” au o semnificație mai profundă și un scop mai înalt decât simpla gratificare de sine. Acestea din urmă sunt “calorii goale.” În schimb, bucuriile eudemonice provin din a vedea binele în toate, de a găsi semnificație în interacțiunile de zi cu zi cu ceilalți, de a fi conectat la ceilalți și de a duce o existență conformă cu „EWOP” (totul funcționează perfect). Aceste bucurii sunt cele mai bune investiții în fericire și previn și tratează semnificativ problemele vieții.