Găsirea mai multă distracție în activitatea fizică echilibrează nivelul hormonilor

S-a stabilit bine că nivelurile de stres ridicat ne influențează negativ hormonii și neurotransmițătorii (în special cortizolul și noradrenalina). Stresul ne afectează și funcțiile endocrine, metabolice și imune. Hormonii pot avea un efect uimitor asupra dispoziției noastre – acest lucru este valabil pentru ambele sexe (Koelsch și colab., 2016). Anumiți hormoni, cum ar fi cortizolul, insulina, testosteronul și estrogenul, pot fi deosebit de influenți și pot provoca ravagii atunci când avem un dezechilibru. O modalitate de a echilibra în mod natural hormonii este să te angajezi într-o activitate fizică plăcută (de exemplu, Abbenhardt și colab., 2013). Cu alte cuvinte, adaptarea nu depinde de o activitate fizică intensă, ci mai degrabă de un exercițiu recreativ consistent. Când vine vorba de mișcare, găsește ce înseamnă distracția pentru tine și coace-o în rutina ta.

Distracția te poate face mai energic și mai tânăr

Stresul se scurge – ne poate suge viața, făcându-ne obosiți și nebuni. Atunci când ne reducem efectiv nivelul de stres, acest lucru ne poate oferi adesea un nou impuls de vitalitate. Distracția și jocul au fost în mod tradițional legate de copii și de primii ani ai dezvoltării noastre. Cu toate acestea, mulți filozofi și psihologi subliniază importanța jocului pe măsură ce îmbătrânim. Platon a mărturisit că viața trebuie trăită ca o joacă, iar George Bernard Shaw a spus faimos: Nu ne oprim din joacă pentru că îmbătrânim; îmbătrânim pentru că nu ne mai jucăm.

Distracție la locul de muncă

Distracția la locul de muncă ar putea fi la fel de importantă ca distracția în viața personală. Everett (2011) conchide că, din moment ce vom petrece peste 90.000 de ore din viață la locul de muncă, ne-am putea distra acolo. Unele dintre avantajele jocului la locul de muncă includ:

– Ratele mai mari de recrutare și păstrare. Organizațiile care hrănesc creativitatea și jucăușul angajaților au mai puține dificultăți în recrutarea și păstrarea personalului bun și este o tendință încurajatoare faptul că organizațiile mai moderne echilibrează munca și jocul decât în ​​deceniile anterioare (Everett, 2011). De exemplu, aici, în Bay Area, Google este cunoscut pentru că are un loc de muncă distractiv și este, de asemenea, o companie foarte dorită pentru care să lucreze. Sponsorizarea activităților distractive a fost, de asemenea, recunoscută ca o măsură de prevenire a epuizării (Meyer, 1999).

– Satisfacție sporită la locul de muncă. Angajații trebuie să se simtă mulțumiți pentru a fi productivi. Există mulți factori care contribuie la satisfacția la locul de muncă, ceea ce logic se corelează și cu satisfacția generală a vieții. Când putem râde și ne putem distra la locul de muncă, putem, de asemenea, să construim relații mai bune și să ajutăm la crearea de conexiuni cu colegii noștri de lucru. A face lucruri distractive împreună creează o istorie comună cu colegii noștri angajați. Când ne distram împreună avem tendința de a ne relaționa și de a ne identifica mai bine cu colegii noștri de muncă. Unii autori cred că „echipele care joacă împreună, rămân împreună”, deci este important să creăm o cultură organizațională care să sprijine acest lucru (Berg, 2001).