Wellness zilnic

Există două probleme fundamentale cu ideea de „bunăstare”:

 • Este prea ambiguu și adesea considerat pentru a constitui o secțiune distinctă și izolată a zilei dvs.
 • Se acordă prea multă atenție „ambalării” sănătății.
 • Continuați să citiți și vom rezolva ambele probleme, oferindu-vă, în același timp, multe posibilități de a include starea de bine în viața de zi cu zi.

Integrarea și definirea bunăstării

Orice acțiune, oricât de minoră, care promovează sănătatea și vitalitatea poate fi considerată parte a stării de bine. Starea de bine include să mănânci sănătos și să faci mișcare, dar are și lucruri precum mersul într-o plimbare cu un prieten, practicarea unui exercițiu de echilibru și îndeplinirea sarcinilor zilnice în moduri noi. În plus, nu este nevoie să te implici într-un comportament pentru o perioadă lungă de timp pentru a fi considerat sănătos; trebuie să o faci doar câteva secunde sau minute.

Iată câteva strategii viabile pentru încorporarea bunăstării în viața de zi cu zi. Nu trebuie să aplicați aceste tehnici în fiecare zi. În schimb, ele semnifică o schimbare în modul în care te miști în lume și te implici în ea. Acestea sunt câteva exemple de concepte pe care le puteți personaliza pentru locațiile și zonele dvs. În timp ce unele vor fi eficiente pentru tine, altele nu. Scopul este să descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

În timp ce vă puneți șosete sau pantofi, ridicați-vă. Stați pe un picior în timp ce vă scoateți sau vă puneți pantofii sau șosetele în loc să vă așezați. Stați aproape de un perete sau de altă suprafață solidă, astfel încât să vă puteți sprijini de el sau, dacă este necesar, să vă prindeți echilibrul. Beneficiu de bunăstare: Efectuarea acestei ajustări minore asigură echilibru rapid, mobilitate și antrenament de coordonare.

Puneți mai întâi piciorul sau brațul nedominant al pantalonilor sau al jachetei. Fără să-l recunoaștem, dezvoltăm obiceiuri de a îndeplini sarcini de rutină în mod similar. Avantaj de wellness: diferențierea rutinei în mod intenționat produce o mică provocare cognitivă și de coordonare care este bună pentru corpul și creierul dumneavoastră.

Schimbați-vă mersul când urcați sau coborâți scările. Încercați diferite tehnici de mers pe scări, cum ar fi să faceți doi pași deodată, să urcați scările înapoi sau să vă mișcați mai repede sau mai încet decât de obicei. Beneficii pentru sănătatea dumneavoastră: Varierea mersului vă poate îmbunătăți echilibrul, coordonarea, puterea și siguranța de sine atunci când urcați scările.

Parcul se rotește sau cu cricuri. Puteți învăța cum să învârți pixurile urmărind tutoriale online. Puteți încerca practic oriunde, dar este nevoie de practică. Alternativ, jucați un joc clasic de cricuri. Jucând astfel de jocuri îmbunătățește coordonarea ochi-mână și îi ajută pe jucători să-și consolideze abilitățile.

Joacă câteva jocuri în timp ce mergi pentru a crește dificultatea și stimularea mentală. Iată câteva sugestii pentru a adăuga interes la mersul pe jos:

Urmează calea de o dificultate incredibilă mergând câțiva pași în echilibru pe bordură, evitând semnele, stâlpii de utilități, copacii și băncile sau călcând pe (sau evitând) crăpăturile.

Provocare cognitivă fără ambiguitate

 • Recitați mental fiecare literă a alfabetului, sărind fiecare alta sau a treia literă.
 • Folosind multipli de trei sau șapte, de exemplu, numărați de la 100.
 • Numărați numărul de lucruri diferite pe care le vedeți sau auziți.
 • Încercați să vă amintiți multe cuvinte care încep cu o anumită literă în capul dvs.
 • Aruncarea mingii: în timp ce mergeți, aruncați o minge pentru dvs. sau pentru un partener în timp ce adăugați următoarele variante pentru a crește dificultatea:
 • La fiecare a treia aruncare în aer, săriți.
 • Rotiți rapid mingea înainte și înapoi cu un partener sau între mâini.
 • Aruncă mingea din ce în ce mai sus până când nu poți prinde.
 • Aruncă mingea peste garduri, semne și ramuri de copac.